SCUMPI PRIETENI AI MEI !

 

Scumpi prieteni ai mei!

 

Când  redeșteptarea sufletului pe hârtie prinde glas, undeva ecoul adânc al Creației ne cheamă să sprijinim veșmintele de gânduri în cuiele timpului etern. Să desenezi pe pânză portretul ,,adâncului nepătruns,, este cea mai Sfântă Operă de artă în care  însăși Ființa este creatoare de noi margini ale tainei. Și astfel devenim un Muzeu Uman ridicat din pietrele gândurilor.  La rândul său, Muzeul acesta cântă. O cântare pe care numai inima dornică de a-și simți tălpile arzând în focul creației are dreptul la audiție. Căci, creația pe lângă scris și imaginație mai are nevoie și de acea binecuvântare exterioară. Acea însuflețire a gândului creator în spiritul altor rațiuni depinde în profundă măsură de interesul și atenția ce i se acordă.

Propunerea mea pentru voi, prietenii mei, pornește din respirațiile acestor meditații: Să fac din tehnica modernă o purtatoare de cuvânt a gândului meu hârtie.

Fapt pentru care, la cerințele multor semeni de-ai mei, trăiesc astăzi în promisiunea lor făgăduită.

O simplă odaie de gânduri din necuprinsa casă de marmură rece a acestei lumi virtuale, îmi va oferi posibilitatea să împărtășesc  privirilor gânditoare, reflecții de pe rafturile zilelor din biblioteca interioară. Căci, îmi stăpânește uneori un gând ce prezintă creația mea un izvor cu tălpi de cetate. Și pentru ca să-și odihnească umerii apelor, acest izvor duce lipsă de maluri. În consecință eu prezint un braț de mal, și dumneavoastră cititorii mei, sunteți un al doilea braț de țărm. Astfel reușim ca împreună să creștem izvorului un zbor liniștit spre marele univers al făuririi de gânduri. Și anume înălțarea apelor, sau mai bine zis suspendarea acestora fără de stânci în văzduh, le preschimbă în lumini. Adică în lumini către cerul meu pentru Dumneavoastră!

Cu mult drag și recunoștință,

Crina Popescu

 

 

 

Reclame

One response to “SCUMPI PRIETENI AI MEI !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s